Over de praktijk

Onze praktijk in Vleuten is gericht op zowel kinderen als volwassenen. Wij staan voor kwalitatief zeer goede orthodontische behandelingen en het gebruik van de meest geavanceerde materialen en methoden.

Ons Team

Alexandra Chelly

Alexandra Chelly

Beugel-tandarts

BIG-nummer: 09057208102

Elvera

Elvera

Praktijk manager
Tamara

Tamara

Orthodontie coördinator / zaalhoofd
Betty

Betty

Orthodontie assistente
Macy

Macy

Orthodontie assistente junior
Zenzi

Zenzi

Receptioniste
Marinda

Marinda

Receptioniste
Nicole

Nicole

Tandarts assistente
Rita

Rita

Tandarts assistente
Alexandre

Alexandre

Praktijk coördinator

Onze praktijk in Vleuten is gericht op zowel kinderen als volwassenen. Wij staan voor kwalitatief zeer goede orthodontische behandelingen en het gebruik van de meest geavanceerde materialen en methoden.

Bij ons in Orthodontiepraktijk Leidsche Rijn is een deskundige en ervaren tandarts verantwoordelijk voor de orthodontische behandelingen. Drs. Alexandra Chelly is een gedifferentieerde en gedreven tandarts die na de universitaire opleiding tandheelkunde extra kennis en vaardigheid heeft opgedaan over een specifiek onderdeel van de tandheelkunde: orthodontie. Onze orthodontie assistentes Elvera en Tamara zijn perfectionist en bevlogen. Dankzij hun kennis en kunde door de jaren heen zijn ze bevoegd en bekwaam om behandelingen uit te voeren.

Wij zijn verbonden aan de OVAP: een wetenschappelijke vereniging voor tandartsen met interesse voor orthodontie.

Bij Orthodontiepraktijk Leidsche Rijn werken wij volgens het non-extractie principe, dat wil zeggen dat wij op voorhand geen tanden of kiezen trekken om voldoende ruimte te creëren. Wij wachten niet totdat het complete melkgebit is gewisseld, we bepalen graag in een vroegtijdig stadium welke behandeling het beste voor uw kind is. Daarnaast werken wij niet met de zogenaamde buitenboordbeugel.

Bij Orthodontiepraktijk Leidsche Rijn krijgen patiënten uitgebreide adviezen over het poetsen met een beugel om gaatjes zo veel mogelijk te voorkomen. Wij streven om patiënten een aantrekkelijke brede lach te geven. Een orthodontische behandeling kan, door het rechtzetten van tanden en kiezen, de kans op cariës en tandvleesziekten verkleinen, de kauwfunctie verbeteren en slijtage van de tanden voorkomen. Daarbij kunnen vooruitstekende tanden bij een val makkelijker breken. Voor het bereiken van dit doel is een goede samenwerking tussen ons team en de patiënt van groot belang. Samen kunnen wij en succesvol resultaat bereiken.

Eerste consult:

Bij de eerste afspraak kijken wij of je een beugel nodig hebt. Wij kijken naar de stand van de tanden, kiezen en de kaken. Ook wordt er gelet op het profiel van je gezicht. Daarna zal een inschatting gemaakt worden hoe en wanneer je het beste behandeld kunt worden. Het kan zijn dat je nog even moet wachten en dat het nog niet het goede moment is om te starten met de behandeling. Dit heeft meestal te maken met de wisseling van het gebit.
Als je behandeld kan worden gaan we alle gegevens verzamelen om een goed behandelplan te maken, helemaal afgestemd op jouw gebit: dat is het eerste onderzoek. Je kunt hier een afspraak voor maken.

© Orthodontiepraktijk Leidsche Rijn | powerd by